Gnocchi met worst en spruitjes

Ingrediënten

  • Zak aardappelgnocchi (vers) (150g per persoon)
  • (Diepvries)spruiten (200g per persoon)
  • Witte pens (100g per persoon)
  • 1/2l bouillon (1 bouillonblokje in 1/2l water)
  • Vloeiende bloem (ongeveer anderhalve lepel)
  • Peper, zout, venkelzaad
  • Olijfolie

Recept

Ontdooi de spruiten in de microgolfoven, tenzij je verse neemt; dan zal je ze moeten kuisen en koken. Je snapt waarom ik er uit de diepvries neem.

Doe een lepel olijfolie in een pan en bak er de witte pens en de gnocchi tesamen in (dat zorgt voor een betere smaak) (het vuur mag hoog staan).

Doe een lepel olijfolie in een grote kookpot en doe er de spruiten in. Stoof ze wat aan op een matig vuur en voeg na een minuut of vijf (wanneer ze wat zacht zijn maar nog niet volledig gaar) de pensen en gnocchi toe.

Laat gezellig samen sudderen op een matig vuur (een paar minuten). Bestrooi met de vloeiende bloem en roer tot de bloem opgenomen is door de spruiten en de worst. Giet er daarna de bouillon over tot je het gevoel hebt dat er net genoeg saus is (het is geen soep maar ook geen droge boel).

Besprenkel als een Franse chef met peper, zout en venkelzaad.

Opdienen en eventueel met parmezaan bestrooien. Smakelijk!