Verzenden vanaf een forward e-mailadres

Ik heb een e-mailadres dat geforward wordt naar mijn “normaal” e-mailadres. Nu was het onlangs nodig om een bericht vanaf dat adres te versturen. Helaas vond mijn mailserver dat geen goed idee, en weigerde hij pertinent.

De oplossing was simpel. In de client moet je de forward instellen als Van (i.e. pieter@example.org), en op de server moet je het adres toevoegen aan smtpd_sender_login_maps in /etc/postfix/main.cf (in mijn geval in een apart bestand):

pieter@example.org pieter@mail.helptux.be

Nog even postmappen (enkel wanneer het een apart bestand is), server herstarten en klaar.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.